Quantcast
Channel: اخبار پرشین بلاگ
Viewing all articles
Browse latest Browse all 236

مشروح دیدار ابتکار با فعالین فضای مجازی

$
0
0

 معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در نشستی با فعالان فضای مجازی که همزمان با ششم شهریورماه و هفته دولت در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، با اشاره به اینکه محیط زیست در کنار امنیت و صلح جهانی در صدر مسائل مورد توجهه جهانی قرار دارد، گفت: سال 2015 به دلیل توجه جهانی به دو موضوع توسعه پایدار و تغییرات آب و هوایی و اتخاذ تصمیم های جدید در این دو حوزه از اهمیت ویژه ای برخوردار است و مبداء تاریخی خاصی برای دنیا خواهد بود.

شایان ذکر است، جمعه به مناسبت هفته دولت، معصومه ابتکار پس از شرکت در جلسه ای که به طور مجازی پاسخ گوی کاربران شبکه های اجتماعی کلوب، توییتر و تلگرام بود، در جمع فعالان فضای مجازی در سالن همایش های سازمان حفاظت محیط زیست حضور یافت.

ایجاد فضای امید در کشور، احساس ناامنی برای گفتن حقیقت را از بین برد

ابتکار ضمن اشاره به افزایش چشمگیر فعالیت در فضای مجازی در تمامی ابعاد و موضوعات، تصریح کرد: در این اتفاق، رویکرد متفاوت دولت یازدهم به حوزه مجازی و نیز ایجاد امید در جوانان موثر بودو منجر شده که احساس ناامنی برای گفتن حقیقت کاهش یابد و زمینه ساز انتشار دیدگاه های نقادانه به موضوعات مختلف در فضای مجازی شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، بهبود پهنای باند و شرایط اینترنت در ایران را از دیگر برنامه های دولت یازدهم برای فضای مجازی دانست و افزود: طبق آخرین گزارش ارائه شده از سوی رئیس شورای عالی فضای مجازی به رغم مشکلات، کاستی ها و دشواری های موجود، اقدامات خوبی برای بهبود و ارتقاء زیرساخت ها و سهولت دسترسی به اینترنت در کشور طی دو سال اخیر صورت گرفته است.

استفاده از ابزار فضای مجازی برای تحقق شعار دولت مردمی

ابتکار اشاره ای هم به فعالیت مسئولان دولتی در برخی شبکه های اجتماعی فیلتر شده داشت و گفت: حتی گاهی کاربران فیس بوک برای من پیغام می گذارند که از چه فیلترشکنی استفاده می کنید، اما من و بسیاری دیگر از مسئولان معتقدیم که سهولت در برقراری ارتباط با تمامی اقشار و سطوح جامعه که با استفاده از پتانسیل فضای مجازی مکان پذیر است، تلاش برای اصلاح چهره ای است که برخی سعی می کنند از نظام جمهوری اسلامی ایران در دنیا به نمایش بگذارند.

ابتکار ادامه داد: یکی از مهم ترین شعارها و گفتمان های انقلاب و نظام، دولت مردمی است و استفاده از ابزار فضای مجازی تلاش برای تحقق این گفتمان و از الزامات است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: ایجاد تغییرات ساختاری به منظور رفع بحران های محیط زیست و حل آن ها از جمله تاکیدات رئیس دولت یازدهم است که در رویکرد ها و عملکردهای دولت نیز به خوبی مشهود است.

فضای مجازی ظرفیت کاربردی مناسب برای مدیران اجرایی و دولتی

وی با تاکید بر ضرورت شنیدن صدای منتقدین و دیدگاه های متفاوت، تصریح کرد: فضای مجازی فرصت و ظرفیت کاربردی و خوبی برای مدیران اجرایی و دولتی است. زیرا فضای مجازی امکان اطلاع یافتن از گستره وسیعی را فراهم می کند که شاید به صورت عادی و با توجه به دغدغه ها و مسئولیت های زیاد مدیران، امکان اطلاع یافتن از آن ها نباشد.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: به عنوان یک مدیر اجرایی، نظرم بر این است که اطلاع رسانی از طریق فضای مجازی به دلیل برخورداری از خلاقیت در ارائه نظرها، پیشنهادها و انتقادها بسیار مهم است.

وی بااشاره به جشنواره بین المللی فیلم سبز و جشنواره محیط زیست در فضای مجازی، این اقدامات را برای فرهنگ سازی در این حوزه و بهره گیری از تمام ظرفیت ها برای حفظ محیط زیست ارزنده دانست و اظهار کرد: استمرار این حرکت ها می تواند نتایج مثبت و افزایش مشارکت عمومی را به دنبال داشته باشد.

وی گفت: فعالان فضای مجازی طی دو سال اخیر با نوآوری و خلاقیت نقش مهمی در انتشار و بازتولید اخبار محیط زیستی، طرح انتقادها و پیشنهادها، پرداختن به ابعاد و زوایای مختلف موضوعات و مسائل محیط زیستی و یادآوری اهمیت حفظ محیط زیست داشتند و این بسیار ارزشمند است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خلاقیت و نوآوری را یکی از مهم ترین زوایا و ذات کارهای هنری برشمرد و گفت: وجه اشتراک فضای مجازی و هنر می تواند همین عناصر خلاقیت و نوآوری باشد و از این رو از ترویج و توسعه فعالیت های هنری به ویژه در فضای مجازی با محور فرهنگ سازی برای حفظ محیط زیست استقبال می کنیم و شورای اطلاع رسانی و دفتر مشارکت های مردمی سازمان نیز مرجع اصلی ارجاع طرح ها و ایده ها در این زمینه هستند.

معاون رئیس جمهور اشاره ای هم به تغییر مکان نشست پس از اطلاع رسانی گسترده داشت و گفت: اگرچه این تغییر به خواست ما نبود ولی باز هم از تمامی علاقمندان به دلیل این تغییر مکان عذرخواهی می کنم.

ابتکار ضمن تقدیر از همراهی، نقدها، پیشنهادها و حمایت های فعالان فضای مجازی، از بهروز شجاعی، نوید رجائی پور، علی عراقچی، منیژه حکمت، پریوش نظریه، فرهاد توحیدی و مهدی توحیدپور، جعفر محمدی، محمد درویش، مهدی بوترابی، الهام راد، سهیل اولادزاد، حر منصوری و محمد ابوالحسنی به دلیل همراهی در برگزاری این نشست به صورت ویژه تقدیر کرد.

 رییس سازمان حفاظت محیط زیست از پیشروهای فضای مجازی است 

بنابراین گزارش، نوید رجایی‌پور، مدیرعامل «گروه سایت های پرشین بلاگ» در این نشست اظهار داشت: مزیت فضای مجازی این است که در‌ آن دروغ گفته نمی‌شود و اگر گفته شود خیلی زود مشخص میشود  و عدالت موجود در آن، نسبت به دیگر مسیرهای رسانه، متفاوت است.

وی افزود: در حال حاضر نشست‌هایی که در فضای مجازی شکل می‌گیرد، پرترافیک بوده و فعالان بدون هیچ ابهامی صحبت‌های خود را بیان می‌کنند.
وی با بیان اینکه تمام تلاش ما این بوده که معرفت و فضیلت را در این حوزه گسترش دهیم، اظهار داشت: یکی از اشکالات فضای مجازی این است که اساتید دانشگاه در این فضا حضور کم داشته یا پرقدرت ظاهر نمی‌شوند.
این فعال مجازی با اشاره به اینکه قبلاً دولتی‌ها این فضا را قبول نداشتند، تصریح کرد: در این دو سال بیشترین نظرات و صحبت‌ها از طرف دولتمردان و فعالین مدیریتی، از این فضا شکل گرفته است.
رجائی‌پور با بیان اینکه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از پیشروهای ما  در این حوزه است، افزود: همیشه از صاحبنظران و مسئولین درخواست کرده‌ایم که حضور بیشتر در شبکه‌های اجتماعی داشته باشند.
وی ادامه داد: خوشحال هستیم که ابتکار در سازمان محیط زیست حضور دارد،  چرا که تعداد روزهای سالم نسبت به گذشته خیلی زیاد شده، همچنین پیگیر مشکلات محیط‌بانان نیز هستند.
این فعال مجازی اظهار داشت: ابتکار با برنامه‌ریزی که انجام داده، چند وقت یکبار در فضای مجازی حضور دارد و درباره سفرهای خود اطلاع‌رسانی کرده و هر روز گزارش می‌دهد.

رجائی‌پور با بیان اینکه خیلی‌ها مخالف جریان حرکتی سازمان محیط زیست و ابتکار هستند، گفت: ما نمی‌توانیم جلوی افراد را بگیریم و هر کسی می‌تواند فعال فضای مجازی باشد. ما باید خودمان فعال شده و اطلاعات مناسب را ارائه دهیم چرا که اگر در این فضا نباشیم افراد مخالف که به دنبال منافع خود هستند، تریبون‌ها را در دست خود گرفته که این از مشکلات همین فضا محسوب می‌شود.

  تبدیل شدن مخاطب به جزئی از ماجرا/ تاثیر انقلاب دیجیتال بر سینما

بنابراین گزارش، فرهاد توحیدی دبیر جشنواره بین المللی فیلم سبز در این نشست، گفت: انقلاب جهانی اطلاعات و دنیای دیجیتال منجر به آن شده که همه از یکدیگر با خبر باشند. حتی اینکه ما در حال له شدن زیر آوار اطلاعات هستیم و این محصول همین انفجار اطلاعات است.

وی در خصوص جشنواره بین المللی فیلم سبز که پیش از این قرار بود در دی ماه 94 برگزار شود، اظهار کرد: به دلیل همزمانی تاریخ اعلامی با برگزاری دو جشنواره فیلم عمار و محمد رسول الله (ص)، جشنواره بین المللی فیلم سبز در اردیبهشت ۹۵ برگزار خواهد شد.

دبیر جشنواره بین المللی فیلم سبز با تاکید بر اینکه انقلاب دیجیتال تاثیر خود را بر سینما هم گذاشته است، تصریح کرد:  سینما به سمتی می‌رود که مخاطب تبدیل به جزئی از ماجرا می‌شود و همین امر موضوع مشترک ما با مخاطبان محیط زیست است و کوشش ما بر این است که از طریق توسل به فضای مجازی محتوای محیط زیستی را به میان مردم ببریم.

وی ادامه داد: پس در کنار بخش‌های اصلی مسابقه، بخش مسابقه فیلم‌های مردمی هم داریم و از مردم می‌خواهیم هر آسیبی در محیط زیست منطقه خود می‌بینند و یا هر قوتی که مشاهده می کنند، فیلمش را برای ما بفرستند و در این مسابقه شرکت کنند.

دبیر جشنواره بین المللی فیلم سبز خاطرنشان کرد: بخش مسابقه فیلم‌های مردمی بدان جهت دارای اهمیت است که شهروند مسئول و مراقب محیط زیست آرزوی هر فعال محیط زیستی است و این اقدام می تواند حتی نوعی فرهنگ سازی در این زمینه نیز محسوب شود.

وی اشاره ای هم به نبود اعتبارات برای اجرای جشنواره داشت و از حاضرین خواست تا با فعالیت خود منجر به غنای جشنواره و پوشش کاستی های اعتباری شوند.

تصویرسازی مثبت از ایران با ابزار مجازی/ گزارش یک کمپین مجازی

علی عراقچی ایده‌پرداز کمپین «mustseeiran#» از دیگر سخنرانان این نشست بود که درباره چگونگی شکل‌گیری این کمپین و ثبت آن در سازمان ملل، گفت: هدف ما هم تصویرسازی مثبت و خوب از ایران و ایجاد اتحاد ملی بود.

عراقچی اضافه کرد: ۲۷ میلیون نفر بازدید کننده هفتگی هشتگ «mustseeiran#» هستند و در حدود ۱۰۰ میلیون نفر به صورت ماهانه از آن بازدید می کنند.

وی در خصوص اهمیت فعالیت این کمپین، گفت: ورود تنها یک درصد از 100 میلیون بازدید کننده ماهانه به عنوان توریست به کشور، یعنی ورود سه میلیارد دلار ارز به ایران و این بدان معنی است که می توان درآمدی در حدود دو برابر درآمد نفتی از منبع توریسم برای کشور ایجاد کرد.

ایده‌پرداز کمپین «mustseeiran#» ادامه داد: مطابق آمار منتشره هر توریست به صورت میانگین، سه هزار دلار ارزآوری دارد و این درآمد بسیار چشمگیری است که باید برای جذب آن برنامه ریزی دقیق داشت.

عراقچی ابتکار را به عنوان یکی از نخستین حامیان دولتی این کمپین معرفی کرد و از زحمات و اعتماد وی نسبت به حرکت جوانان ایرانی تقدیر کرد.

بدون محیط زیست، زیستن ممکن نیست

الهام راد حامی کلیپ های داوطلبانه هنرمندان در خصوص محیط زیست، گفت: پس از جلسه ای که تعدادی از هنرمندان با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست پیرو نامه سرگشاده 130 هنرمند به رئیس جمهور و اعلام نگرانی بابت از بین رفتن جنگل های مازیچال در استان مازندران داشتند، برای همکاری بیشتر با محیط زیست مشتاق شدم و به واسطه لطف هنرمندان توانستیم در حرکت حمایت از محیط زیست همراه شویم.

وی افزود: هیچ چیزی مهم تر از محیط زیست نیست چون بدون محیط زیست، زیستن ممکن نیست.

درخواست کمک کارگردان ایرانی از فعالان محیط زیست برای رفع معضل زیست محیطی حاشیه فرودگاه امام خمینی (ره) در ادامه منیژه حکمت پس از پخش کلیپی از سرود «جنگل زیباست در فیلم شهر موش‌ ها»، گفت: آمار به دست آمده از میزان جذب مخاطب سینما و عرصه هنر توسط تبلیغات مختلف، نشان می دهد حتی در پرفروش ترین فیلم ها و آثار هنری، 70 درصد مخاطبان عرصه هنر توسط تبلیغات فضای مجازی جذب می شوند و این نشان دهنده تاثیر این فضا و فعالان آن است.

تهیه کننده با سابقه سینما با اشاره به بهبود کیفیت هوا طی دو سال گذشته، ابراز امیدواری کرد: این موضوع منجر به کاهش آمار ابتلا به سرطان شود.

حکمت از وزرای نیرو، راه و شهرسازی، مسئولان صدا و سیما و شهرداری تهران خواست به محیط زیست آنگونه که باید توجه کنند و افزود: امیدوارم توریست‌هایی که توسط کمپین «mustseeiran#» جذب ایران می شوند، وقتی می‌آیند صبح به ایران نرسند و ورودی فرودگاه امام و آن ۳۰ کیلومتر را نبینند.

حکمت افزود: بوی تعفن آن منطقه و بی توجهی شهرداری به این موضوع به حدی است که باید آرزو کنیم تمام توریست ها شب هنگام و در زمستان وارد ایران شوند تا متوجه شرایط این منطقه نشوند.

این کارگردان ایرانی از فعالان محیط زیست خواست تا طی اقدامی خودجوش و مردمی به جبران کم کاری ها، فکری برای رفع معضل زیست محیطی حاشیه فرودگاه امام خمینی (ره) بکنند.

حکمت از ابتکار خواست طی نامه ای به وزیر ارشاد از وی بخواهد به جبران ضعف صداوسیما در فرهنگ سازی، پیش از تمام تجمع های هنری از جمله کنسرت، تئاتر، سینما به پخش ده تا بیست شعار مهم محیط زیستی به جای تبلیغات اقدام کند.

وزیر جهاد در سرزمین کم آبی، جهاد کند

پریوش نظریه هنرمند سینما و فعال اجتماعی با اشاره به شعارهای نصب شده توسط شهرداری در سطح شهر، گفت: چند روز پیش پلاکاردی با این مضمون دیدم که دشمنان مشغول کارند.

نظریه ادامه داد: البته باید از ارایه مجوز قطع درختان و تخریب بناهای سنتی و قدیمی شهر برای ساخت بناهای بی هویت، مجوز حفر چاه و از بین بردن آب های زیرزمینی نیز ترسید که می تواند نوعی دشمنی باشد.

این هنرمند افزود: در حالی که برای بحران آب در فضای مجازی و کاهش مصرف آن در فضای مجازی تبلیغ می کنیم، کشاورزی غیراصولی تداوم دارد. باید واردات محصولات پرآب را جایگزین واردات اجناس و اسباب بازی های دست دهم چینی کنیم.

نظریه با اشاره به انتخاب خود به عنوان سفیر بهزیستی از دو سال پیش و فعالیت خیریه ای که در این زمینه آغاز کرده است، افزود: بنیاد یاران برکت مهر با مدیریت اینجانب و تعدادی از هنرمندان در زمینه آموزش، توانمندسازی و ایجاد اشتغال برای زنان سرپرست خانوار فعالیت می کند و یکی از فعالیت های اخیر ما کمپین جمع آوری درب بطری های پلاستکی و خرید چرخ برای معلولان بی بضاعت بود.

این هنرمند درباره ساخت تیزرهای داوطلبانه محیط زیستی برای پخش در فضای مجازی، گفت: ما تیزرهای داوطلبانه را که مخاطبان برای محیط زیست می‌سازند در فضای مجازی منتشر می‌کنیم و مطمئنا فضای مجازی در آینده به محیط زیست کمک خواهد کرد؛ شاید دیگر درختی قطع نخواهد شد و کاغذی مصرف نخواهد شد.

تبدیل شدن به بانک محتوایی محیط زیست ایران، پیش بینی برای آینده سایت جشنواره محیط زیست در فضای مجازی

جعفر محمدی مدیرمسئول سایت خبری تحلیلی عصر ایران از دیگر سخنرانان این نشست بود که با اشاره به گزارش موسسه گالوپ در خصوص رتبه کشورها به لحاظ شادی در دنیا، گفت: تغییر محسوس جایگاه ایران به لحاظ شاد بودن در بین 135 کشور دنیا طی دو سال دارای پیامی آشکار است.

وی ادامه داد: افزایش میزان امید و شادی مردم پیرو اتفاقی است که در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 توسط خود مردم رقم خورد و حتی رئیس جمهور نیز در نخستین سخنرانی خود پس از پیروزی در انتخابات، فضای مجازی، کاری کرد کارستان.

محمدی افزود: سایت عصر ایران به عنوان مسئولیت اجتماعی خود آمادگی انتشار کلیپ ها و انیمیشین ها فرهنگ سازی در زمینه های مختلف به ویژه محیط زیست را دارد و به زودی نیز انیمیشنی با موضوع کودکان یتیم که صدا و سیما حاضر به پخش آن نشده را در معرض بازدید 2 میلیون مخاطب روزانه قرار خواهیم داد.

مدیرمسئول سایت خبری تحلیلی عصر ایران توضیحاتی نیز در خصوص جشنواره محیط زیست در فضای مجازی (www.emohitezist.com)  ارائه داد.

وی با ارائه آمار دسترسی 73 درصد از مردم ایران به اینترنت و فضای مجازی، آن ها را مخاطبان اصلی این جشنواره دانست و ابراز امیدواری کرد: استقبال از این جشنواره بتواند منجر بدان شود که پس از مدتی سایت جشنواره به بانک محتوایی محیط زیست ایران در شاخه های مختلف همچون عکس و کاریکاتور تبدیل شود.

آخرین نسلی هستیم که می توانیم برای تغییر چیدمان توسعه این کشور تلاش کنیم

محمد درویش مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست و مدیر وبلاگ مهار بیابان‌زایی، نیز از چگونگی راه اندازی وبلاگش در سال های دور گذشته گفت و تاکید کرد: فعالیت جدی در حوزه مجازی قطعا موثر است و سرمایه گذاری اطلاعاتی برای بهبود محیط زیست کشور است.

درویش با اشاره به آمار بازدید ککندگان شش ماه نخست راه اندازی وبلاگ خود، افزود: در سال 89 با 45 هزار بازدید روزانه در مسابقات جهانی وبلاگ نویسی، سوم شدم و همین امر نشان داد که استمرار بر فعالیت و باور به هدف تا چه میزان در موفقیت افراد نقش دارد.

مدیر وبلاگ مهار بیابان‌زایی، ادامه داد: البته پس از این موفقیت وبلاگم در داخل فیلتر شد و همین موضوع باعث شد دامین خودم را تغییر داده و اقدام به ثبت ان در مالزی کنم و این بار در سال 2013 در اجلاس جهانی وبلاگ نویسان رتبه نخست را کسب کردم.

مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست اشاره ای به شرایط سخت و بحرانی محیط زیست ایران داشت و آن را بی سابقه خواند و اضافه کرد: ما آخرین نسلی هستیم که می توانیم برای تغییر چیدمان توسعه این کشور منطبق با وضعیت اکولوژیک هر منطقه تلاش کنیم.

کمپین 50 گرم کمتر زباله تولید کنیم

سهیل اولادزاد خالق کمپین 50 گرم  نیز توضیحاتی در خصوص شکل گیری این کمپین مرتبط با بحث پسماند ارائه داد و همه فعالان حاضر در نشست را برای پیوستن به کمپین 50 گرم و تشویق سایرین برای پیوستن به این کمپین دعوت کرد.

دیده بان میانکاله در فضای مجازی

حر منصوری عبدالملکی معروف به دیده بان میانکاله درباره زمین‌خواری در میانکاله و ساخت پتروشیمی در سه کیلومتری میانکاله گفت و اینکه چگونه با کمپین سازی در فضای مجازی توانسته است جلوی این تخریب‌ها را بگیرد.

منصوری هم به فیلتر شدن وبلاگش در آن دوره اشاره کرد و گفت: یک بار جلوی چشم من کیف یک گردشگر هلندی را زدند و من دزدان را تعقیب کردم و کیف را از آنان گرفتم و از آن گردشکر در خانه‌ام پذیرایی کردم و همین موضوع منجر به جذب مخاطبان بسیار زیادی به ویژه از هلند به صفحه فیس بوک من شد.

وی گفت:  ۹ سال است که گردشگران طبیعت دوست و پرنده نگر داخلی و خارجی را به میانکاله می‌برد و ابراز امیدواری کرد از طریق ابزار فضای مجازی بتواند چهره خوبی از ایران به نمایش بگذارد.

حمایت چهره های مشهور از محیط زیست، سرمایه اجتماعی بزرگی است

مهدی بوترابی آخرین سخنران این نشست در خصوص بهره گیری از فضای مجازی برای محیط زیست، گفت: محیط زیست و فضای مجازی دارای دو ظرفیت مستقل هستند و و ظیفه شما پیوند این دو ظرفیت است.

بوترابی تاکید کرد: برای ساختن آینده بهتر چاره ای جز توجه به محیط زیست نداریم و یکی از ابزار این کار بهره گیری از ظرفیت فضای مجازی است و البته باید تلاش کنیم در کنار بحران ها و چالش ها، عملکرد های مثبت و نقاط قوت را هم به نمایش در بیاوریم تا مبادا فضای ناامیدی بر جامعه غالب شود.

وی خاطرنشان کرد: حمایت چهره های مشهور عرصه های مختلف همچون عرصه هنر و سینما از محیط زیست، سرمایه اجتماعی بزرگی است که باید به خوبی از آن مراقبت کرد.

بوترابی با یادآوری اهمیت محیط زیست به عنوان سرخط درگیری های اجتماعی در جهان، خواستار توجه بیشتر مسئولان به محیط زیست کشور شد.

وی افزود: همه عناصر و اختیارات در دست ابتکار نیست و وی نیاز به همراهی و حمایت ما به عنوان شهروندان مسئول دارد.

لازم به ذکر است، اهدای کاریکاتور وحید جعفری از رئیس سازمان محیط زیست از سوی خانم پویه مظفری مدیر ارتباطات مجله خط خطی از جمله حاشیه های جالب این مراسم بود که نشان از فضای باز و نقدپذیری معاون رئیس جمهور داشت.

همچنین اجرای مسلط و آرام بهروز شجاعی به عنوان یکی از فعالان موثر فضای مجازی از امتیازات این جلسه به شمار می رفت.



Viewing all articles
Browse latest Browse all 236

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>