مهدی بوترابی مدیر گروه سایتهای پرشین بلاگ :پرشین بلاگ میراث دیجیتال کشور است/ بیش از ده هزار یادداشت وبلاگی داشته ام
مدیر پرشین بلاگ ضمن تاکید بر اینکه :« وضعیت استثنایی پرشین بلاگ، این سایت را به صورت میراث دیجیتال کشور در آورده است که شایسته احترام و پاسداری است.»تصریح کرد:« پرشین بلاگ مشکلات بزرگ را با کمک هواداران و علاقه مندانش از پیش رو برداشته توانسته خانه پدری وبلاگ فارسی را زنده نگه دارد. »
در خلال برگزاری جشن تولد دوازدهمین سال آغاز به کار پرشین بلاگ،نخستین وبلاگ سرویس فارسی با دکتر مهدی بوترابی مدیر گروه سایتهای پرشین بلاگ به گفت و گویی صمیمانه نشستم که مشروح آن را در زیر میخوانید:
چطور شد وبلاگ نویس شدین؟چه عاملی باعث شد که اصلا به فضای مجازی جذب شوید؟
بسم الله الرحمن الرحیم. سال82 که 1 سال از راه اندازی پرشین بلاگ میگذشت با پرشین بلاگ آشنا شدم.تشخیص دادم که این یک فرصت استثنایی برای فعالیت های اقتصادی در فضای مجازی است و از زاویه فعالیت اقتصادی وارد مجموعه ی پرشین بلاگ شدم و سهامدار اصلی آن شدم.
از سال 83 و با تصمیم شرکا به عنوان مدیر عامل انتخاب شدم و طبیعتا برای اینکه مدیر یک سرویس وبلاگ باشم باید خیلی جزئی تر در باره ی مسائل وبلاگ و وبلاگ نویسی میدانستم، به همین دلیل بود که برنامه ریزی کردم و وبلاگ نویسی را به صورت آزمایشی آغاز کردم و پس از آن بود که متوجه جذابیت وبلاگ نویسی شدم و تا امروز چندین وبلاگ ایجاد کرده ام و بیش از ده هزار یادداشت منتشر کرده ام.
سبک کار شما چیست ؟ وبلاگ برخی از وبلاگ نویس ها تخصصی و برخی دیگر تک موضوعی است و خیلی دیگر از وبلاگ نیوس ها هم روزمرگی ها و یا تجربیات خاص خودشان را در وبلاگشان قرار میدهند ، شما خود به کدام وبلاگ از بین وبلاگ هایی که داشته اید علاقه مند هستید؟
من وبلاگ های متفاوت و متنوعی دارم. به طور مثال یادداشت های تخصصی در حوزهء وب و اینترنت را در وبلاگ اینترنت به آدرس internet.persianblog.ir منتشر می کنم ولی وبلاگ اصلی و شناخته شده تر بنده وبلاگ اکرنه به آدرس http://akrane.persianblog.ir است. که به تنهایی حاوی حدود ده هزار یادداشت در حوزه علائق شخصی ام و مسائل ملی و مذهبی و تاریخی و سیاسی و اجتماعی و فرهنگی است. چون رشته تحصیلی ام تاریخ بوده است از ابتدا با مسائل تاریخی و فرهنگی مرتبط با ایران شروع کرده ام و البته گاهی روزانه نویسی و دل نوشت هم داشته ام.
در سال 81 که پرشین بلاگ آغاز به کار کرد سایتهای خبری زیادی در اینترنت در دسترس نبود آیا اکنون با وجود سایتهای اینترنتی خبری میتواند از وبلاگ نیوسی به عنوان ابزاری برای خبر استفاده کرد؟
به نظر من همان دوره وبلاگ ها برای خبرنگارانی که مطالبشان در روزنامه هایشان به راحتی منتشر نمیشد، سکوی انتشار شد و شاید یکی از وجوهی که در سال اول وبلاگ نویسی غلبه داشت همین وجه بود و خیلی هم موفق و تاثیر گزار بود.
چه عاملی باعث شد پرشین بلاگ به عنوان نخستین وبلاگ فارسی پیشرو در ارائه و گسترش زبان فارسی در سطح وب معرفی شود؟این پیشروندگی مدیون چه عاملی است؟
پرشین بلاگ یک موقعیت استثنایی دارد که با بقیه سایت ها قابل مقایسه نیست.در واقع پرشین بلاگ برای اولین بار امکان وبلاگ نویسی فارسی به صورت رایگان را برای عموم فراهم ساخت. این 3 ویژگی یعنی فارسی بودن وبلاگ،رایگان بودن و در دسترس عموم بودن، روز تولد پرشین بلاگ را که زحمت اش را سه جوان با استعداد کشور کشیده اند و بنده نقشی در آن نداشته ام، شایسته عنوان روز وبلاگ فارسی می کند.
می توان گفت وضعیت استثنایی پرشین بلاگ، این سایت را به صورت میراث دیجیتال کشور در آورده است. مانند هر میراث تاریخی ما، این میراث دیچیتال نیز شایسته احترام و پاسداری است.
ما نیز در پرشین بلاگ تلاش میکنیم علیرغم مشکلات جدی ای که یکی از مهمترینش همان شوک سرقت دامنه اش بوده(که تقریبا برای هیچ سایت ترافیکی ای من به خاطر ندارم که چنین اتفاقی برایش افتاده باشد و دوباره به سطح اول رقابت برگردد) به این میراث دیجیتال توجه کنیم. پرشین بلاگ اگر مشکلات بزرگ گذشته را از پیش رو برداشته به دلیل نقش باشگاه هوادارانش و دیگر علاقمندانش بوده است.
این سایت با همت حامیان و باشگاه هوادارنش توانست خانه پدری وبلاگ فارسی را زنده نگه دارد و تصور کنید اگر پرشین بلاگ نبود یا نباشد چه فقدانی به وجود می آید که گویی بخشی از وجودمان را از دست داده ایم و مثلا پاسارگاد را در آثار تاریخی کشورمان نداشته باشیم یا زیگورات چغازنبیل را از دست داده باشیم.
نکته ای که در مورد شخص شما صادق است این است که شما به صورت خیلی فعال و دوستانه با وبلاگ نویسهایی که شاید در گروه سنی شما هم نبودند ارتباط برقرار می کنید و آنها را حمایت میکنید.چه عاملی باعث این نوع برخورد شما میشود ؟
بنده مجذوب فضای حوزهء مجازی شدم و شاید به این دلیل در آیینه زیاد نگاه نمیکنم که ریشم چقدر سفید شده است اینقدرراحت با وبلاگ نویسهای جوانتر از خودم رابطه برقرار میکنم.
من علاقهء بسیار زیادی به این حوزه دارم و وقت وزندگیم و منابع و امکاناتم را صرف این حوزه کردم و تصورم این است که آیندهء کشور و جهان از این قلمرو و مسیر میگذرد ، بنابراین چون میخواهم در شکل گیری آینده موثر باشم این راه را انتخاب کردم.
خیلی از کاربران معتقدند که پرشین بلاگ باید یک سری امکانات به نرم افزار خود اضافه کند آیا شما برنامه ای در این خصوص دارید؟
8 سال گذشته دوران فوق العاده سختی برای وبلاگ نویسان فارسی بوده تصور ما این است که سال های آینده بهترین سال های فضای مجازی خواهد بود و امیدوارم که آینده ء بهتری شکل بگیرد ،به همین دلیل وقتی حرف امید می آید،تدبیر هم فعال تر می شود و وقتی ناامیدی هست تدبیری هم به کار نمی آید.
فکر میکنم با تدبیر مدیران جوان و مشاوران مسن فعالیت های بهتری در آینده انجام می پذیرد و نمونه اش همین فعال شدن سایت زیگور است.
مصاحبه از : مانی نقاش